به وبسایت وکیل سارا وطن دوست خوش آمدید
وکیل سارا وطن دوستوکیل سارا وطن دوستوکیل سارا وطن دوست
09199092966
تهران، فلکه دوم صادقیه بلوار آیت الله کاشانی بین اباذر و مهران پلاک ۶۳ طبقه اول واحد ۶

خرید و فروش مال توقیفی

خرید و فروش مال توقیفی

خرید و فروش مال توقیفی / انتقال مال بازداشتی / انتقال مال توقیفی / فروش مال توقیفی / خرید مال توقیفی / جرم فروش مال توقیفی

یکی از مسائلی که امروزه بسیار اتفاق می افتد فروش مالی است که قبلا از طریق مراجع ذیصلاح توقیف شده است. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که هم فروشنده و هم خریدار یا خریداران و نیز شخصی که توقیف به نفع او انجام گرفته را به لحاظ قانونی درگیر خواهد کرد .

فروش مال توقیفی زمانی اتفاق می افتد که شخصی مال خود از قبیل ماشین ، خانه ، موتور سیکلت و هر نوع مال منقول و غیر منقول دیگری را که از قبل توسط مراجع قانونی بازداشت شده به دیگری بفروشد یا به هر نحو دیگری منتقل نماید. این امر آثار و نتایج قانونی فراوانی نسبت به طرفین قرارداد و اشخاص ذینفع خواهد داشت.

در ادامه مقاله قصد داریم به سوالات ذیل پاسخ دهیم. با وب سایت وکیل سارا وطن دوست همراه باشید.

خرید و فروش مال توقیفی

چگونه بفهمیم ملک یا ماشینی را که قصد خریدش را داریم در بازداشت یا توقیف می باشد یا نه؟

آیا خرید و فروش مال توقیفی جرم است؟

آیا کسی که مال به نفعش توقیف شده می تواند علیه خریدار و فروشنده شکایت کند؟

آیا خریدار می تواند از فروشنده ی مال توقیفی شکایت کند؟

آیا خریدار می تواند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی علیه فروشنده مطرح کند؟

اگر تاریخ مبایعه نامه مقدم بر تاریخ توقیف مال باشد کسی که مال به نفع او بازداشت شده می تواند ابطال معامله را بخواهد؟ آیا خریدار می تواند الزام فروشنده را به تنظیم سند رسمی بخواهد.

چگونه بفهمیم ملک یا ماشینی را که قصد خریدش را داریم در بازداشت یا توقیف می باشد یا نه؟

توصیه ما به شما این است که قبل از انجام هرنوع معامله ای حتما تحقیات لازم را در خصوص مالی که قصد معامله آن را دارید انجام دهید و مطمین شوید که مورد معامله به لحاظ قانونی مشکلی نداشته باشد.

خرید و فروش مال توقیفی به عواملی بستگی دارد که ما در ادامه به این عوامل میپردازیم . ما در این مطلب قصد داریم سوالات و ابهامات خرید و فروش مال توقیفی را برای شما عزیزان رفع کنیم تا شما از مسئله خرید و فروش مال توقیفی آگاهی کامل داشته باشید .

خرید و فروش مال توقیفی

استعلام عدم توقیفی ماشین

  1. تماس با 110 : شما می توانید با پلیس 110 تماس بگیرید و با ارایه پلاک خودرو از وضعیت توقیف یا آزاد بودن و همچنین سرقتی بودن آن اطلاع حاصل کنید.
  2. ارسال پیامک به شماره تلفن 3000535 : را دیگری که می توانید از توقیف نبودن خودرو مطمین شوید ارسال شماره پلاک ماشین به صورت متوالی بدون گذاشتن فاصله و حروف موجود در پلاک به شماره مذکور است .

همانطورکه ملاحظه کردید بسیار ساده و راحت می توانید پلاک خودرو را استعلام کرده و با خیال راحت معامله را انجام دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جرم خرید و فروش مال توقیفی با وکیل سارا وطن دوست در تماس باشید.

استعلام عدم توقیفی ملک

قید توقیف در سند تک برگی یا منگوله دار 

بطور معمول اگر ملکی در توقیف باشد در سند آن قید می شود که ملک در رهن یا توقیف است. در سندهای تک برگی در پشت سند این موضوع درج می شود و در سندهای منقوله دار در قسمت توضیحات موضوع توقیف یا بازداشت ملک درج می شود.

استعلام از دفترخانه

راه دیگری که می توان از توقیف یا عدم توقیف ملک اطلاع پیدا کرد مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی و استعلام از ملک مورد معامله است.

استعلام آنلاین

شما می توانید با مراجعه به سایت سازمان ثبت اسناد و وارد کردن مشخصات سند از وضعیت توقیفی ملک اطلاع حاصل نمایید.البته لازم به ذکر است که این روش فقط در خصوص املاک دارای سند تک برگ قابل انجام است . بهتر است قبل از خرید و فروش مال توقیفی از مشاوران حقوقی مشاوره دریافت کنید تا در فرایند خرید و فروش مال توقیفی به مشکل برنخورید .

Estate.ssaa.ir نشانی سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

 

وکیل سارا وطن دوست را در اینستاگرام دنبال کنید .

استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک

یکی دیگر از روشهای اطمینان از توقیف بودن ملک مراجعه به دفتر ثبت اسناد و املاک محلی است که ملک در آن واقع شده است و این روش مطمین تر از روشهای فوق می باشد.

برای مشاوره کیفری رایگان با وکیل سارا وطن دوست با این شماره 02144084512 تماس بگیرید.

همچنین جهت مشاوره حضوری درباره خرید و فروش مال توقیفی میتوانید به دفتر مرکزی ما به نشانی تهران، فلکه دوم صادقیه بلوار آیت الله کاشانی بین اباذر و مهران پلاک ۶۳ طبقه اول واحد ۶ مراجعه نمایید .

در صورت تعیین زمان مشاوره خود در خصوص خرید و فروش مال توقیفی و سایر مباحث حقوقی و … می توانید با شماره 02144084512 تماس حاصل نمایید .

خرید و فروش مال توقیفی

آیا فروش مالی که در توقیف می باشد جرم است؟

هرشخصی می تواند هر تصرفی که بخواهد درمال خود اعم از منقول مانند ماشین و غیرمنقول مانند خانه انجام دهد و آنرا به دیگری منتقل کند مگر اینکه منع قانونی در تصرف و دخالت در آن مال وجود داشته باشد که یکی از این موانع را ماده 663 قانون مجازات اسلامی و مواد 56 و 57 قانون اجرای احکام مدنی پیش بینی کرده است . یکی از بهترین راه ها برای مشاوره درباره خرید و فروش مال توقیفی رجوع به وکیل یا مشاوره حقوقی می باشد

قانون اجرای احکام مدنی هر نوع معامله ای در خصوص مالی که دربازداشت است را باطل و بلااثر تلقی کرده و هر قرارداد و تعهدی نسبت به آن مال را نافذ ندانسته است مگر اینکه ذینفع بطور کتبی رضایت دهد همچنین براساس قانون مجازات اسلامی اگر شخصی بطور عمدی و با علم به اینکه مال مورد معامله که توسط مراجع ذیصلاح مانند اجرای احکام دادگاه توقیف سندی شده تصرفی کند که منافی توقیف باشد مثلا آن را به دیگری بفروشد مجرم بوده و به حبس از 3 ماه تا 1 سال محکوم خواهد شد.

آیا کسی که مال به نفعش توقیف شده می تواند علیه خریدار و فروشنده شکایت کند؟

توقیف اموال ممکن است علل مختلفی داشته باشد نظیر اینکه خانمی مهریه اش را به اجرا گذارده و از طریق اجرای ثبت ، ماشین ، خانه یا اموال دیگرهمسرش را توقیف کرده باشد یا اینکه کسی از دیگری طلبی داشته وبا تقدیم دادخواست تامین خواسته برای جلوگیری از انتقال ، اموال مدیون را توقیف کرده باشد و مهم نیست دلیل توقیف مال چه باشد .

در هرصورت همانطور که در فوق به آن اشاره کردیم انتقال مال بازداشتی ممنوع و حتی جرم است وشخصی که در این میان از این تصرف غیرقانونی متضرر می شود کسی است که مال به نفع او توقیف شده است بنابراین قانون این امکان را برای او فراهم کرده که بتواند از طریق دادگاه حقش را پس بگیرد.

ذینفع می تواند هم به لحاظ حقوقی بر علیه فروشنده مال بازداشتی اقامه دعوا کرده و تایید بطلان معامله و بطلان سند و مبایعه نامه را از دادگاه بخواهد و هم می تواند به لحاظ کیفری از او شکایت کرده و با اثبات این امر او را محکوم نماید. لازم به ذکر است که جرم انتقال مال بازداشتی غیر قابل گذشت بوده و جنبه عمومی داشته و رضایت شاکی تاثیری در آن ندارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جرم خرید و فروش مال توقیفی با وکیل سارا وطن دوست در تماس باشید.

آیا خریدار می تواند از فروشنده مال توقیفی شکایت کند؟

خریدار ناآگاه از بازداشت مالی که خریداری کرده است نیزمی تواند از فروشنده مال توقیفی شکایت کند و همچنین می تواند برای استرداد ثمن معامله به نرخ روز و خسارات وارده از طریق دادگاه حقوقی علیه فروشنده اقدام نماید همچنین هریک از خریدار و فروشنده و کسی که مال به نفع او بازداشت شده می توانند برای تایید بطلان معامله ، مبایعه نامه و سند ، دادخواست خود را به دادگاه حقوقی تقدیم کنند.

بنابراین انتقال مال بازداشتی برای خریدار ایجاد مالکیت نمی کند مگر با رضایت ذینفع و در صورت عدم رضایت معامله باطل تلقی شده و همه چیز به حالت سابق بر می گردد حتی اگر خریداران متعدد باشد و مال بازداشتی همینطور مور معاملات بعدی قرار گرفته باشد.

خرید و فروش مال توقیفی

 آیا خریدار می تواند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی علیه فروشنده مطرح کند؟

شخصی که مال توقیف شده را خریداری کرده است نمی تواند دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی تقدیم دادگاه کند چراکه نقل و انتقال مال توقیف شده از طرف مراجع ذیصلاح قانونا ممنوع بوده و قابلیت استماع ندارد و نهایتا با اثبات این امر دادگاه اقدام به صدور قرار عدم استماع دعوا خواهد کرد.

اگر تاریخ مبایعه نامه مقدم بر تاریخ توقیف مال باشد کسی که مال به نفع او بازداشت شده می تواند ابطال معامله را بخواهد؟ آیا خریدار می تواند الزام فروشنده را به تنظیم سند رسمی بخواهد؟ خرید و فروش مال توقیفی آیا می تواند دردسر ساز باشد ؟

باید توجه داشت که طبق قانون بازداشت باید قبل از انتقال باشد و اولویت توقیف مال بر انتقال آن شرط است بنابراین اگر شخصی مال خود را با سند عادی مانند مبایعه نامه به دیگری منتقل کند و در فاصله بین انعقاد قرارداد تا انتقال سند رسمی بازداشت صورت بگیرد جرمی واقع نشده و کسی که مال به او منتقل شده می تواند به عنوان ثالث وارد دعوا شده و اعتراض نماید .

نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که برخی از افراد سعی دارند با تنظیم مبایعه نامه صوری به تاریخ پیش از توقیف سند از بطلان معامله جلوگیری کنند ولی با توجه به اینکه ثمنی رد و بدل نشده مورد قبول دادگاه واقع نخواهد شد از طرف دیگر اگر ذینفع ادعای جعل کند از طریق کارشناسی احتمال اثبات جعل وجود خواهد داشت.

نکته: خریدار می تواند با پرداخت بدهی خریدار به شخص بازداشت کننده مال آن را از توقیف آزاد و الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی یا تسلیم مبیع را بخواهد و چنانچه این پرداخت با اذن فروشنده باشد می تواند از طریق دادگاه طلبش را از او مطالبه کند ولی چنانچه بدون اذن باشد نمی تواند به او مراجعه کند.

ما حد الامکان درباره ابهامات و سوالات راجع به خرید و فروش مال توقیفی و جرایم آن صحبت کردیم . در صورتی که به پاسخ سوال خود درباره خرید و فروش مال توقیفی نرسیدید ، می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید تا به پاسخ سوال خود درباره خرید و فروش مال توقیفی برسید .

پیام بگذارید

وکیل سارا وطن دوست

برای دریافت آخرین اخبار ، به روزرسانی ها ، تبلیغات و پیشنهادات ویژه ای که مستقیماً به صندوق ورودی شما تحویل داده می شود ثبت نام کنید.
نه ممنون
وکیل سارا وطن دوست
X