به وبسایت وکیل سارا وطن دوست خوش آمدید
وکیل سارا وطن دوستوکیل سارا وطن دوستوکیل سارا وطن دوست
09199092966
تهران، فلکه دوم صادقیه بلوار آیت الله کاشانی بین اباذر و مهران پلاک ۶۳ طبقه اول واحد ۶
استرداد جهیزیه

استرداد جهیزیه با کمترین هزینه و کوتاه ترین زمان ممکن .

استرداد جهیزیه

همانطورکه می دانید در عرف کشور ما زمانیکه دختر و پسر میخواهند با یکدیگر ازدواج کنند رسوم مختلفی وجود دارد که در بسیاری از ازدواجها این رسوم از طرف خانواده عروس و داماد رعایت می شود که از این رسوم می توان به جشن نامزدی یا شیرینی خوران ، حنابندان ، عقدکنان ، جهاز برون و … اشاره کرد که انجام برخی از این رسم و رسومات بر عهده داماد و برخی بر عهده عروس می باشد برای مثال یکی از رسومی که قبل از ازدواج و شروع زندگی مشترک باید توسط عروس انجام شود خرید جهیزیه می باشد .

برای مشاوره در خصوص استرداد جهیزیه با وکیل سارا وطن دوست  تماس بگیرید .

جهیزیه چیست و شامل چه چیزهای است؟

جهیزیه عبارت است از اسباب و لوازم مورد نیاز برای تشکیل یک زندگی نظیر یخچال ، اجاق گاز ، فرش ، قاشق چنگال ، مبلمان و … که می بایست همزمان با جشن ازدواج توسط زن به خانه مرد برده شود.

در ادامه همراه ما باشید تا جواب کلیه سوالات خود را در مورد جهیزیه و استرداد آن از وکیل سارا وطن دوست بگیرید .

تهیه جهیزیه بر عهده زن است یا مرد؟

برخلاف عرف و رسوم جامعه که تهیه جهیزیه را بر عهده زن قرار داده است . این امر در قانون به هیچ وجه پیش بینی نشده و هیچ ماده قانونی در این خصوص وجود ندارد و بلعکس در ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی نفقه زن بر عهده مرد بوده و طبق ماده ۱۱۰۷ همان قانون نفقه تمام احتیاجات زن را شامل میشود و این احتیاجات با توجه به شرایط زن از قبیل تهیه مسکن و غذا و هزینه های پزشک و .. است و با توجه به تمثیلی بودن این ماده ، لوازم خانه نیز در زمره نفقه قرار می گیرد و قانونا باید توسط مرد تهیه شود نه زن .

استرداد جهیزیه

سیاهه جهیزیه چیست؟

طبق عرف و رسم جامعه ، زمانیکه جهیزیه عروس به منزل داماد برده می شود در هنگام تحویل یک لیست کاملی از کلیه اقلام جهیزیه تهیه شده و توسط داماد و افراد دیگری که آنجا حضور دارند امضا شده و تحویل خانواده عروس می شود که این لیست در زمان اختلاف و تصمیم برای استرداد جهیزیه جزو مدارکی محسوب می شود که باید به دادگاه ارائه شود.

آیا زن می تواند جهیزیه اش را مسترد کند؟

همانطورکه اشاره شد قانونا تهیه جهیزیه بر عهده مرد است ولی در عرف جامعه ما غالبا خانواده عروس جهیزیه را تهیه و به خانه داماد می فرستد حال سوالی که مطرح می شود این است که با توجه به اینکه زن تکلیفی در آوردن جهیزیه به منزل شوهر نداشته و این امر در جهت کمک به داماد است که از نظر مالی فشار کمتری بر دوشش باشد و باتوجه به اینکه از لحاظ قانونی تکلیفی در این خصوص بر دوش زن نمی باشد و درواقع کمکی است از طرف زن برای شروع زندگی مشترک زن مالک جهیزیه اش بوده و در هر زمانی که بخواهد می تواند آنرا پس بگیرد.

وکیل سارا وطن دوست را در اینستاگرام دنبال کنید .

چطور جهیزیه ام را پس بگیرم؟

زن هر موقع که بخواهد می تواند جهیزیه اش را پس بگیرد و برای این کار به ترتیب ذیل باید اقدام شود .

  1.  ارسال اظهارنامه :اولین اقدام در دعوای استرداد جهیزیه پیش از اقدام به تقدیم دادخواست ، مراجعه به دفتر خدمات قضایی و ارسال اظهارنامه برای مرد می باشد. در اظهارنامه به مرد مهلت چند روزه داده می شود که جهیزیه طبق لیست سیاهه به زن مسترد شود و در صورت عدم استرداد از طریق مراجع قضایی اقدام خواهد شد.
  2. تقدیم دادخواست :بعد از ارسال اظهارنامه و عدم استرداد جهیزیه ، دادخواستی با عنوان استرداد جهیزیه از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت خواهد شد که در این دادخواست دلایل و مدارکی که نشان دهنده مالکیت زن بر جهیزیه است باید ارائه شود.
  3.  ارجاع به دادگاه خانواده :بعد از ثبت و ارسال دادخواست از طریق دفاتر خدمات قضایی پرونده به یکی از شعب دادگاه خانواده با توجه به محل سکونت زوجین ارجاع شده و بعد از تعیین وقت رسیدگی اخطاریه حضور در جلسه به طرفین ابلاغ خواهد شد. بعد از حضور طرفین و رسیدگی طبق دلایل و دفاعیات آنها ، رای دادگاه صادر و ابلاغ خواهد شد.
  4. اجرای حکم استرداد جهیزیه :بعد از قطعیت رای دادگاه ، به درخواست زن اجرائیه صادر و برای مرد ارسال خواهد شد و درصورتیکه طی ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ ، از استرداد جهیزیه امتناع کند پرونده اجرایی در اجرای احکام تشکیل و با صدور دستور قضایی با هماهنگی با نماینده دادستان که در مجتمع های قضایی حضور دارند و یک مامور کلانتری در تاریخ و ساعت مشخصی به نشانی اعلامی توسط زوجه که جهیزیه در آنجا قرار دارد مراجعه می کنند.درصورتیکه کسی در محل نباشد یا در را باز نکند رویه قضایی این است که برای بار اول اجازه آوردن کلیدساز و شکستن قفل درب را نمی دهند و اگر بار اول این اتفاق افتاد برای بار دوم دوباره با صدور دستور قضایی مجدد با قید حضور کلیدساز و شکستن قفل و هماهنگی با نماینده دادستان و مامور کلانتری در روز و ساعت دیگری به نشانی اعلامی مراجعه و درصورتیکه کسی در محل نبوده یا در را باز نکند با حضور کلیدساز می توان قفل درب را شکست و جهیزیه را تخلیه کرد.استرداد جهیزیه

 

برای مشاوره رایگان در خصوص استرداد جهیزیه با ما تماس بگیرید .

قرار تامین خواسته برای استرداد جهیزیه چیست؟

تامین خواسته قراری است که از طرف دادگاه برای جلوگیری از انتقال یا تلف جهیزیه توسط زوج صادر می شود .

همانطورکه می دانید پروسه رسیدگی به دعاوی مختلف در دادگاهها ممکن است طولانی شود و از زمان تقدیم دادخواست تا صدور رای و حصول نتیجه زمان زیادی ببرد و معمولا خانمها در این موارد نگران اینند که نکند همسرم جهیزیه ام را مخفی کرده و پس ندهد و یا آن را از بین برده یا بفروشد بنابراین میتوان همزمان با تقدیم دادخواست اصلی استرداد جهیزیه یا قبل یا بعد‌از آن داخواست تامین خواسته را نیز تقدیم نمود .

برای صدور قرار تامین خواسته از طرف دادگاه با توجه به مبلغ مقوم شده در دادخواست ، ۲۰ درصد از قیمت جهیزیه که معمولا به بیست میلیون و صد تقویم می شود یعنی دو میلیون تومان باید به صندوق دادگستری واریز شود بعد از صدور قرار تامین خواسته میتوان طبق مراتب فوق به سرعت اقدام به توقیف جهیزیه نمود.

اگر مرد تمام یا قسمتی از جهیزیه را مخفی یا از بین برده باشد تکلیف چیست؟

در برخی موارد در پی اختلافات موجود بین زن و شوهر ممکن است به دلیل لجبازی جهیزیه توسط مرد تلف یا مخفی شود که در این صورت با تودیع هزینه کارشناسی به صندوق کارشناسان دادگستری و تعیین کارشناس دادگستری توسط دادورز اجرای احکام ، قیمت اقلام جهیزیه ارزیابی شده و به مرد ابلاغ می شود تا در مهلتی معین قیمت آنرا پرداخت کند در غیر اینصورت با استعلام از اموال او اگر چیزی یافت شود نظیر حساب بانکی ، خودرو یا ملک ، به میزان قیمت جهیزیه توقیف می شود و در صورتیکه مالی یافت نشود ، دستور جلب او صادر خواهد شد .

برای استرداد جهیزیه خود در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه با این شماره 02144084512 تماس بگیرید .

اگر جهیزیه لیست سیاهه نداشته باشد چه باید کرد؟

ممکن است زوجه سیاهه جهیزیه را گم کرده یا اصلا نداشته باشد در اینصورت میتوان یک لیست کامل با جزئیاتی نظیر مارک و جنس اقلام تهیه نموده و با تنظیم استشهادیه ، با امضای چند شاهد به ضمیمه دادخواست تقدیم دادگاه کرد البته در این صورت بهتر است فاکتور خرید لوازم نیز به دادگاه ارائه شود.

اگر برخی از اقلام جهیزیه در طول زندگی مشترک از بین رفته یا جایگزین شده باشد تکلیف چیست؟

ممکن است در طی سالهای زندگی برخی از لوازم جهیزیه بر اثر استهلاک خراب شده یا از بین رفته باشد و یا اینکه اقلام جدیدی جایگزین آن شده باشد در اینصورت وسیله ای که در اثر استهلاک خراب یا بدون تقصیر مرد از بین رفته باشد و یا وسیله جدیدی توسط او جایگزین آن شده باشد زوج مسئولیتی برای استرداد آن نخواهد داشت مگر اینکه هزینه خرید آن را خود زوجه پرداخته باشد که در این صورت زوج ملزم به استرداد آن خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای دادخواست استرداد جهیزیه

  1.  مدارک شناسایی طرفین
  2.  عقدنامه
  3. سیاهه ی جهیزیه ( در صورت نبودن سیاهه ، استشهادیه و لیست جهیزیه ای که توسط شهود امضا شده)
  4. فاکتور اقلام خریداری شده درصورت بودن
  5. اظهارنامه ارسالی جهت استرداد جهیزیه

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استرداد جهیزیه با این شماره تماس 09199092966 بگیرید .

    استرداد جهیزیه

آیا فروش جهیزیه توسط مرد جرم است؟

سوالی که عموما مطرح می شود این است که آیا می توان برای استرداد جهیزیه شکایت کیفری با عنوان سرقت یا خیانت در امانت یا انتقال مال غیر علیه زوج مطرح کرد؟

جرایمی مثل سرقت و خیانت در امانت برای تحقق نیازمند عناصری هستند که توسط مرجع قضایی بررسی می شوند و در صورتیکه این عناصر مفقود باشد دعوای مطروحه منتهی به صدور قرار منع تعقیب خواهد شد.

این عناصر شامل عنصر قانونی ، مادی و معنوی است که هر سه عنصر با یکدیگر ملازمه داشته و می بایست در بررسی جرم هر سه عنصر موجود باشد تا منتهی به نتیجه شود.

در خصوص سرقت می توان گفت که عدم استرداد جهیزیه توسط زوج مشمول عنوان سرقت نمی شود چراکه سرقت یعنی ربودن مال غیر که شرایط خود را دارد و در خصوص زوجین با توجه به اینکه زوجه با آوردن جهیزیه در واقع قصد یاری به همسرش را داشته و با هم از وسایل استفاده می کنند.

درواقع مرد هم اذن در انتفاع و استفاده از این وسایل را داشته و معمولا مشمول عنوان کیفری نمی شود و در مورد خیانت در امانت نیز همینطور است.

خیانت در امانت بدین معنی است که شخصی مال خود را تحت هر عنوانی به امانت به دیگری می سپارد که بعدا آنرا پس بگیرد یا به مصرف معینی برساند و… ولی شخص امین آنرا برنگرداند و به تصرف خود درآورده یا آنرا تلف کند و … در واقع زن جهیزیه اش را به همسرش نسپرده و به او فقط اذن در انتفاع داده است .

در این صورت عنصر قانونی مفقود بوده و مشمول عنوان کیفری خیانت در امانت نیز نمی شود و رویه قضایی نیز چنین است که این امر را که امری خانوادگیست تحت عناوین کیفری نمی پذیرند و غالبا منتهی به قرار منع تعقیب می شوند لکن مواردی نیز وجود داشته که در صورت فروش جهیزیه یا عدم استرداد آن رای کیفری مبنی بر سرقت یا خیانت در امانت پذیرفته شده است.

توصیه می شود با توجه به عدم وجود رویه ای ثابت در مراجع مختلف قضایی در صورت عدم استرداد جهیزیه توسط زوج ، اظهارنامه ای مبنی بر اینکه در صورت عدم استرداد جهیزیه در مهلتی معین شما امین خواهید بود ، برای زوج بفرستید که در صورت فروش ، تلف یا عدم استرداد جهیزیه بتوانید عنصر سپردن و امانت بودن را اثبات کنید.

استرداد جهیزیه

در صورت فروش جهیزیه می توان شکایت کیفری تحت عنوان انتقال مال غیر را مطرح نمود در اینصورت با توجه به اینکه اقلام جهیزیه متعلق به زن می باشد در صورت انتقال آن توسط زوج بدون اطلاع و اجازه زوجه می تواند مشمول عنوان جرم انتقال مال غیر قرار گیرد و قابل تعقیب باشد.
توجه داشته باشید نتیجه گیری در دعاوی کیفری علیه زوج در خصوص جهیزیه با توجه به خانوادگی بودن موضوع قطعی نیست و خیلی بستگی به قاضی رسیدگی کننده دارد.

 برای مشاوره کامل در خصوص استرداد جهیزیه با وکیل سارا وطن دوست تماس بگیرید .

پیام بگذارید

وکیل سارا وطن دوست

برای دریافت آخرین اخبار ، به روزرسانی ها ، تبلیغات و پیشنهادات ویژه ای که مستقیماً به صندوق ورودی شما تحویل داده می شود ثبت نام کنید.
نه ممنون
وکیل سارا وطن دوست
X